bert-henny2012.reismee.nl

Agrigento - Pompei

Hallo lieve mensen,

Het is al weer een paar dagen geleden dat we de beschikking hadden over internet, maar nu is het weer gelukt. We beginnen dit verslag in Siracusa. De campierplaats ligt midden in de stad en we mochten er zelfs kamperen, dwz, stoelen buiten etc. Alle atracties op loopafstand. We beginnen met de arcehologische site. Mooi Romeins theater, en veel grotwoningen. Daarna zijn we naar de Catacombe van st Giovanni gegaan, een ondergronds kerkhof met meer dan 10.000 graven, heel indrukwekkend. Zondag morgen zijn we vanuit Siracusa een rondje gaan rijden rondom de Etna, je moet dit ook per trein kunnen doen, maar niemand weet er iets van. Op het station in Catania, waar vandaan de trein zou moeten vertrekken, kijken ze alsof ze water zien branden. Maandag gaan we dan voor het echte werk met de camper naar boven naar de Etna, dan met de kabelbaan en vandaar uit met een jeepbus naar de krater. Daar maken we een rondwandeling. We vragen een aardige Belgische jongedame om een foto van ons samen te maken. Dat werd een hele foto sessie, ze ging ons precies neerzetten en zei ook hoe we ons hoofd moesten draaien, het werden uiteindelijk zeven foto,s. Staan wij er ook eens mooi op.

1 mei is werkelijk overal een gekkenhuis, ze zijn vrij en het is mooi weer. Langs de kustweg valt niet te rijden, het is een grote chaos. We zoeken dan ook maar vroeg de camping op, de laatste voor de ferry naar het vasteland, als we aankomen moeten we op het parkeer terrein staan, maar om zes uur loopt de hele camping leeg, alle Italianen gaan tegelijk naar huis.

De volgende dag de ferry van Messina naar st Giovanni en dwars door Calabrie naar Praia de mare, een schitterende camping, de mooiste tot nu toe, alleen uitgestorven, hij staat wel vol met ingepakte en afgedekte caravans, beetje naargeestig sfeertje. Donderdag zijn we doorgereden naar Pompei, de campiing ligt 50 meter van de ingang van Pompei. Vandaag hebben we de stad dan ook uitgereid bezichtigd, ongelooflijk, de stad was helemaal bedolven onder 5 meter lava. Nog lang niet alles is blootgelegd, maar toch wel heel mooi en heel groot. Morgen gaan we een dagje naar Napels, met de trein, ook het station is maar 50 meter van de camping. Dit is dan ook een heel drukke camping. Dat was het weer voor deze keer, groetjes allemaal en nog bedankt voor alle reacties,

Henny en Bert

Wijnand en Jenny.

Henny en Bert. Fijn dat we weer jullie verhaal kunnen lezen. Jullie hebben even niets van ons gehoord, maar ik ben heel erg ziek geweest, en 10 dagen op bed gelegen. Nu ben ik weer aan het opknappen, en zit te genieten. Zo leuk wat jullie vertellen, en een heleboel zien wij ook weer in gedachten. Juist nu zo leuk, dit is goed om op te knappen, en er weer tegenaan te gaan.Hebben jullie ook zo genoten van de Etna? We wachten in spanning op jullie volgend verhaal. Genieten jullie heerlijk en tot schrijfs. Wijnand en Jenny

Erna

Hallo daar, hier erg druk geweest. Drie examens gedaan en maandag de laatste. Het ging voor mijn gevoel wel goed.

Heb ook voor volgend school jaar een stage plek bij Eva op school voor 2 ochtenden.

Verder gaat Jos zaterdag(morgen) aan zijn MBA beginnen. Eva gaat morgen afWemmen voor haar A diploma. Dus druk, druk, druk druk.

Heel veel liefs en geniet nog even van de laatste km.

Knuffels van ons!