Fugen-SottoMarina
Hallo allemaal,
We hebben jullie verlaten met prachtig weer in het Zillertahl, de volgende dag was nog mooier, heerlijk zonnig en s,middags warm. Vanuit Fugen zijn we eerst naar Rattenberg gefietst langs de Inn. Na koffie met gebak in Rattenberg opweg naar Swachz,, we kiezen de linkeroever van de Inn, maar dat is meteen klimmen geblazen. Gelukkig gaat alles goed en heb ik een klein beetje last van mijn blessure. Terug nemen we de andere oever, dat pad volgt de rivier en is dus vlak.
Woensdagmorgen hebben we oostenrijk verlaten en zijn over de Brennerpas naar Italy gegaan.We vergisten ons in de gate en namen een personenauto doorgang, die was een beetje smal, maar met wat stuurmanskunst is het gelukt. In Italy regent het en het is grijs. We rijden langs het Gardameer, maar het is zo mistig dat je zelfs de overkant niet kunt zien. Op de camping is het echt knetterdruk, alle Italianen komen voor de Pasen en er zijn al veel Duitsers. We staan op een apart gedeelte met alleen campers. Het giet de hele avond en nacht.
Donderdag Via Verona en Padua naar SottoMarina gereden. In padua kwamen we er achter dat de Italiaanse steden erg smal zijn, het komt meestal door dat alle auto's dubbel geparkeerd staan.We rijden nu niet meer over de tolwegen, maar nemen de weggetjes binnen door.
Vrijdag,
Het is heel mistig als we op de fiets vertrekken naar het Lido de Venetie. Je gaat vanuit SottoMarina met een veerboot naar Pellistrina, een heel smal eiland, meer een strook grond in de zee. Op sommigen plaatsen is het niet meer dan 100 meter breed. Aan het einde van dit eiland neem je dan weer een veerboot en kom je aan op het Lido de Venetie. Het weer wordt steeds beter , als we aankomen op Pellistrian gaat de zon schijnen en dat blijft de hele dag zo. Terug in Chioggio is het een drukte van belang, heel veel mensen op straat, het is goede vrijdag dus zijn ze vrij. Gezellig veel terrasjes en langs de boulevard waan je je in Scheveningen, alleen de geur van kroketten ontbreekt.
Dat was het weer, Groetjes ook van Bert
Henny
Klinkt allemaal weer goed!! Leuk om jullie belevenissen te volgen..........fijne reis verder :)